Як показати красу води: нестандартне рішення від японського дизайнера (ФОТО)

& Associates виграв першу премію міжнародного конкурсу на проект культурного центру набережної в Копенгагені – НУ з дуже цікавим дизайном.

Проект був розроблений у співпраці з Cornelius + Vöge Aps (архітектори), Søren Jensen (інженер) та Niels Sigsgaard (консалтинговий архітектор).

Будівля буде розташована на острові Paper, дизайн спрямований на підкреслення значущості води в історії, культурі та яскравому житті міста. 

Кенго Кума у центрі культури набережної хоче створити досвід, а не просто окремий об’єкт у вигляді ландшафту, мистецтва та архітектури, які є уніфікованими та визначеними водою.

Унікальна споруда пропонуватиме різноманітний досвід води в різних станах і умовах, таких як відображення світла і тіні, пари і течії, які звертаються до людських почуттів.

Архітектурна композиція складається з серії пірамідальних форм, які відповідають кришталевому профілю даху. 

Вона не має виокремленого переднього фасаду, що дозволяє бути впізнаваною та доступною з різних напрямків. 

  

Проект пропонує спонтанний, відкритий і “відчутний” простір, який зберігає пам’ять про живу та динамічну природу острова.

Також буде цікаво:

Позначки:

Залишити відповідь