Інтер’єр із дерев’яною дзеркальною безконечністю у Пекіні

Penda – архітектурна стідія, що базується у Пекіні та Відні, створила залу для художнього музею в Пекіні всередині дерев’яного ящику, з арковими прорізами, а також дзеркалами, які відображають нескінченні ітерації вигнутих форм.

penda-hongkun-art-auditorium-beijing-architecture__dezeen_hero

Hongkun Art Auditorium була спроектована для проведення лекцій, читання, виставок та продажу творів мистецтва.

penda-hongkun-art-auditorium-beijing-architecture_dezeen_2364_col_1

Приміщення розташоване на околиці міста, по сусідству з музеєм образотворчих мистецтв Hongkun, який був завершений в студією Penda у 2013 році.

penda-hongkun-art-auditorium-beijing-architecture_dezeen_2364_col_2

У музеї є ряд арок і зустрічними арками, мотив, який Penda хотіла продовжити в новій будівлі. Але студія також хотіла, щоб відвідувачі зали відчувати себе, ніби вони перебувають всередині твору мистецтва.

penda-hongkun-art-auditorium-beijing-architecture_dezeen_2364_col_5

Беручи сюрреалістичні роботи художника-графіка Ешера і художника Сальвадора Далі в якості відправної точки, вони створили простір, що дезорієнтує.

penda-hongkun-art-auditorium-beijing-architecture_dezeen_2364_col_8

Розташований у великому дерев’яному ящику в центрі будівлі, зала для глядачів має великий вигнутий вхід і ряд круглих отворів з боків. Сходи на всю її ширину ведуть вниз до сцени.

penda-hongkun-art-auditorium-beijing-architecture_dezeen_2364_col_19-1

Джерело – dezeen.com

 

Позначки:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.