ЄС переїжджає в нову штаб-квартиру у Брюсселі. Дизайн – бомба!

Європейський союз переїжджає в нову штаб-квартиру в Брюсселі, яка має скляний атріум, з величезною випуклою структурою.

➡ ➡ ➡ Про совкові особливості українського дизайну для органів влади читайте тут

Бельгійська архітектурна студія Samyn and Partners працювала спільно з італійською Studio Valle і британськими інженерами з Buro Happold для створення дуже цікавого і нестандартного урядового будинку.

Новий центральний офіс ЄС був спроектований у відповідь на необхідність підвищення кількості місця в Європейській Раді та Раді Європейського Союзу після входження нових держав-членів у 2004 році.

Бельгійський уряд запропонував ЄС частину колишньої резиденції палацу – відомої також як будинок Європа – в якості заміни для будівлі Юстус Ліпсіус, яка була домівкою для ради у 1980-х роках, коли в об’єднанні було лише 12 членів.

Нова штаб-квартира знаходиться поруч з попередньою і з’єднана з нею за допомогою пари містків. Її дизайн був обмежений автодорогами і залізничними тунелями, тому треба було створити порівняно легку конструкцію.

Прозорі стіни, які обгортають новий північно-східний кут будівлі складаються із мозаїки з 3750 перероблених старих дерев’яних віконних рам, закуплених на об’єктах під рекострукцію або знищення по всій Європі.

“Цей новий фасад буде одночасно практичним і філософськи вказувати на повторне використання цих традиційних будівельних елементів, які виражають європейське різноманіття культур,” – пояснили архітектори.

Особливо цікавими виглядають конференц-зали, найбільша з яких на п’ятому поверсі і може вмістити 250 чоловік. 

Погодьтеся, це дуже слабо корелює із “офіційними зустрічами” на найвищому рівні. 

Такий дизайн не дуже поєднується зі “Старим світом”, який, напевно, з усіх сил намагається оновитися.

Джерело – dezeen.com

Позначки:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.